600 gram sperziebonen
2 uien
2 tenen knoflook
1 theelepeltje sambal oelek
1 theelepel laospoeder

1 theelepel gemberpoeder
0,5 liter water
halve liter kippen of groentebouillon (van tablet)
zonnenbloemolie om in te bakken

 

Breng water in een pannetje aan de kook en voeg de bouillontablet toe en roer tot het is opgelost

Haal de sperziebonen af (snijd de uiteinden eraf) en breek ze doormidden.
Was met koud water en zet weg tot later gebruik.

Pel en snijd de uien fijn.
Pel en hak de knoflook fijn (of gebruik een knoflookpers)

Verhit een scheutje olie in een wok. Fruit de uien tot ze zacht en glazig worden, maar zorg dat ze niet bruin worden. Dat duurt ongeveer 8-10 minuten. Voeg dan de knoflook en sambal toe en fruit deze zachtjes mee. Voeg laos- en gemberpoeder toe. De knoflook mag niet te hard bakken. Doe nu de sperziebonen erbij en bak nog een paar minuten.
Voeg de bouillon toe, schep alles goed door elkaar en breng aan de kook.

Laat  een minuut of 10 pruttelen en check dan of de sperziebonen beetgaar zijn. Zodra de sperziebonen beetgaar zijn, is je gerecht klaar.

Ik heb dit gerecht geserveerd met boemboe bali ikan, nasi en kroepoek. Maar het is ook lekker met andere Indonesische gerechten.

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb