gebakken lever met uien
©foto Louisa
Lever is gezond, maar het moet wel met mate gegeten worden. Lever is een gezonde bron van vitamines en mineralen. Van alle soorten vlees bevatten lever en leverproducten de meeste hoeveelheden voedingsstoffen. Echter zit er in lever ook veel cholesterol wat weer een verhoogde kans op hart en vaatziekte kan hebben. Daarom is het belangrijk dat lever of ander orgaan vlees eens in de twee weken gegeten wordt. Zwangere vrouwen wordt het eten van lever afgeraden. Lever bevat veel vitamine A en kan schadelijk zijn voor het ongeboren kind.
Benodigheden 4 personen
250 gr uien
250 gr lever (kalfs of varkens)
zout/peper
bloem
boter
Snij de lever in reepjes
Bestrooi met peper, zout en bloem. Wentel goed door.
Pel de ui en snij in ringen of halve ringen.
Verhit de boter in de pan, voeg de reepjes lever toe en laat de reepjes dichtschroeien op hoog vuur. Voeg dan de uien toe en schep regelmatig om tot de uien licht kleuren.
Ongeveer 5 minuten baktijd. Niet te lang laten bakken anders wordt de lever te taai. Ligt eraan hoe dik je de reepjes hebt gesneden natuurlijk. Proef!
Serveer meteen.
Heerlijk met bruin brood
Tip: garneer met wat fijngesneden peterselie
Reactie plaatsen
Reacties