mini-appelgalette

Heerlijke gebakjes die binnen een half uur op tafel staan. Handig voor onverwachte visite. Ook leuk voor een high-tea.

 

Ingrediënten 16 stuks:

4 plakjes roomboter bladerdeeg

1 appel

Abrikozenjam

Suiker/kaneel

 

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.

Snij de bladerdeegplakjes in vieren.Het beste is deze te snijden als ze nog niet helemaal ontdooid zijn. Prik ze in het midden in met een vork. Maak ze nat met een kwastje en wat water en druk de lapjes in de suiker eventueel vermengd met wat kaneel. Leg ze op de bakplaat met de suikerkant naar boven.

Was de appel goed en droog ze af. Snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dunne partjes. Leg de partjes dakpansgewijs op het bladerdeeg.

Bak ze af in de oven in ongeveer 10/15 minuten.

Meng  abrikozenjam  met wat warm water en besmeer hiermee met een kwastje de nog warme mini-galettes.

Maak jouw eigen website met JouwWeb