appel-cake

 ©foto Louisa

 

Een nieuwe keukenmachine gekregen en die moest natuurlijk meteen uitgetest worden.

Dit recept heb ik van Rudolph van Veen. Ik heb alleen geen rozijnen gebruikt maar dat zal zeker ook heerlijk zijn en heb ook de cake niet met een glanslaagje bewerkt van abrikozenjam. Ik vond de cake er zo goed uit zien en de smaak was ook goed! In het filmpje kun je precies volgen hoe je deze cake moet bereiden.

http://www.24kitchen.nl/recepten/appelrozijnencake

 

Benodigheden:

115 g zachte boter

115 g poedersuiker

3  eieren

130 g bloem

5 g bakpoeder

2  appels

cakeblik 25cm

bakpapier

 

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Vet het cakeblik in met de boter en leg er een strook bakpapier in. Meng de boter met de poedersuiker en de eieren en roer de bloem en het bakpoeder erdoor. Schil en verwijder het klokhuis en snijd de appels in partjes. Schenk de helft van het cakebeslag in het cakeblik en verdeel de partjes appel erover. Schenk de rest van het beslag erover en bedek deze met appelpartjes. Bak de cake in de oven in circa 60 minuten goudbruin en gaar.  Haal de cake uit de vorm, verwijder het bakpapier en laat afkoelen.