kabeljauwfilet met cheddar en tomaten

 ©foto louisa

Dit recept het ik gevonden op het internet. Wat de exacte bron is weet ik niet want er staan verscheidene recepten op. Het is een zeer lekker receptje, makkelijk en zoklaar. In die recepten gebruiken ze plakjes tomaat maar ik heb de tomaten eerst ontveld en in blokjes gesneden en heb ook meer crème fraiche gebruikt. Ook leuk als je gasten hebt om ieder een eigen ovenschaaltje met dit visgerecht te geven.

 

Ingredienten:

25gr boter

150gr cheddar geraspt belegen

4 theel. grove mosterd

6 eetlepels crème fraiche

4 stukken kabeljauwfilet à 175 gr

4 tomaten

zout/peper

 

verwarm de oven voor op 200graden.

Ontvel de tomaten en verwijder de pitjes en snij in blokjes.

 

vet een grote ovenschaal in met boter of 4 eenpersoons ovenschaaltjes. Meng de cheddar met de mosterd en crème fraiche.

Leg de vis in de ingevette ovenschaal of schaaltjes en breng deze op smaak met peper en zout(of viskruiden) Bedek de kabeljauw met de tomaatblokjes en verdeel het kaasmengsel over de vis en de tomaat.

Bak de vis 25 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is en de vis goed gaar is.

 

Ik heb dit gegeten met pasta en broccoli maar is natuurlijk ook lekker met aardappelpuree.

Ik heb gesmuld en dit gerecht zal zeer zeker vaker op tafel komen.