gepaneerde speklappen
Hoe lekker spek kan zijn met zo’n krokant kruidenkorstje. Met de kruiden kun je naar eigen smaak volop variëren en ook de hoeveelheden kun je zelf bepalen. Het is maar net wat je zelf lekker vind. Wat pikanter door chilipeper te gebruiken bijvoorbeeld. Ook heerlijk met verse basilicum. Mogelijkheden genoeg.
Benodigheden:
4 speklappen à 125 gr (zonder zwoerd)
50 gr boter
30 gr bloem
2 eieren (losgeklopt)
paneermeel(of beschuiten fijngemalen)
zout en peper
vers gesneden kruiden ( peterselie.tijm en bieslook)
Bestrooi de speklappen met zout en peper. Neem drie diepe borden: een met bloem, een met de losgeklopte eieren en een met een mengsel van paneermeel, fijngesneden peterselie, bieslook en tijm. Haal de speklappen aan beide zijden eerst door de bloem(schud het overtollige bloem eraf), dan door de eieren en vervolgens door het paneer. Druk dit goed aan.
Verhit de boter in de pan en bak hierin de gepaneerde speklappen in ca. 4 minuten aan beide zijden goudbruin. Zet het vuur zachter en bak de speklappen in ca. 6 minuten op zacht vuur.
Tip: je kunt de speklapjes van tevoren paneren. Bewaar ze dan in de koelkast en dek ze losjes af om condensvorming te voorkomen. Anders krijg je natte plekken in de paneerlaag.
Ook kun je ipv boter olie gebruiken of frituren.
Maak jouw eigen website met JouwWeb