Spinazie rösti met gerookte zalm

Ik zag dit recept op de site van Jeroen Meus.

http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/spinazieroesti-met-gerookte-zalm?&personen=2

 

200 gr aardappelen (loskokend)

200 gr spinazie

3 eieren

Boter

Olie (neutrale)

Peper/zout

Nootmuskaat

2 plakken gerookte zalm

2 eetlepels mayonaise

1 eetlepel azijn

1 theel. Mierikswortel

 

De dressing

Meng de mayonaise met mierikswortelpasta en azijn. Kruid met peper en zout. Houd de dressing apart.

De rösti

Spoel de spinazie en laat uitlekken in een vergiet. Schil de aardappelen en rasp ze grof. Spoel ze niet want het zetmeel fungeert als ‘lijm’ die de rösti bij elkaar houdt. Splits een ei en meng het eiwit door de geraspte aardappelen. Snipper de spinazie en meng hem door de aardappelen. Kruid met peper, zout en een beetje nootmuskaat. Verhit wat boter met olie in een klein pannetje. Schep er een lepel van het aardappelmengsel in en duw plat. Bak het koekje aan beide kanten goudbruin. Houd warm en bak de rest van de rösti’s op dezelfde manier. Kook 2 eieren 3 à 4 minuten

Leg een rösti op een bord. Drapeer er gerookte zalm over en een lepel dressing. Leg er een zacht gekookt ei op. Werk af met een snufje grof zout en wat versgemalen peper

 

TIP: Je kunt ook een grote pan gebruiken waarin je meerdere kleine aardappelkoekjes bakt.