Bikse hachee

Ingrediënten(4pers)

 

500gr rundsvlees in blokjes,

1 teentje knoflook fijngesneden

100 gr boter,

1 kg uien grof gesneden

4 eetl zoete ketjap

sambal (naar smaak)

2 eetlepels tomatenpuree,

1 flinke scheut azijn,

1 eetl bruine suiker

2 blaadjes laurier

 

Verhit de boter in een braadpan met dikke bodem en braad de met peper en zout bestrooide blokjes vlees erin aan tot ze lichtbruin zijn. Dan de uien en knoflook in de pan doen en aanfruiten tot de uien glazig zijn en lichtbruin. Vervolgens alle overige ingrediënten in de pan erbij doen. Alles op hoog vuur even goed omscheppen. Dan het vuur laag draaien en met de deksel op de pan 3 uur laten stoven. Als het te hard gaat, de vlamverdeler onder de pan doen. Af en toe even in de pan roeren. Als het vocht te snel verdampt, een scheutje water erbij doen. Als het vocht inkookt wordt de saus vanzelf dik. Makkelijk gerecht wat alleen 3 uur stooftijd nodig heeft. Maar verder heb je er geen omkijken naar.

Lekker met gebakken aardappelen, frites of rijst en een gemengde salade.