varkenshaas met trappistensaus

 © foto Louisa

Dit recept ben ik tegengekomen op 24kitchen en het resultaat is een overheerlijk varkenshaasje uit de oven met een verrukkelijke saus!

In dit filmpje zie je precies hoe Rudolph van Veen dit recept maakt. Je moet wel ingelogd zijn om het te kunnen bekijken:

http://www.24kitchen.nl/recepten/varkenshaas-met-trappistensaus

 

2 varkenshaasjes ( à 250gr)

bakboter

1 ui

100 gr spekreepjes

2 eetl suiker

limoen

1 fles trappistenbier

200ml vleesjus

2 takjes rozemarijn

1 laurierblaadje

 

Verwarm de oven voor op 160 graden. Pel en snipper de ui.

Verhit boter in een koekenpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en de varkenshaas aanbakken tot ze rondom bruin zijn.Voeg hier de gesnipperde ui en de spekreepjes bij en laat rustig meebakken. Zogauw als de varkenshaasjes kleur hebben leg je ze in een ovenschaal en zet deze 15 minuten in de voorverwarmde oven. Bak het spek en ui verder in de pan en laat het dan uitlekken in een zeef.

karameliseren de suiker in een pannetje.

Zogauw als de suiker gekarameliseerd is blus je het af met limoensap en trappistenbier. Laat dit zachtjes koken. Voeg de vleesjus en het laurierblaadje toe en laat de saus inkoken. Snijd de rozemarijn fijn en voeg deze aan de saus.

Dan de spekreepjes en de ui toevoegen en even mee laten koken. Haal het vlees uit de oven en laat het even rusten onder alu folie. Snijd medaillons van de varkenshaas en serveer met de saus.

 

Lekker met gekookte aardappelen en sperzieboontjes