Deze rösti-rondjes maak ik regelmatig en zijn heerlijk als bijgerecht maar ook lekker om als tapas-hapje te serveren.

Ik heb dit uit het kookboek: koken met Karin, zonder pakjes en zakjes.

 

Ingrediënten

600 g vastkokende aardappelen

2 teentjes knoflook, fijngehakt

handje platte peterselie, fijngehakt

1 flinke scheut zonnebloemolie

zout, zwarte peper uit de molen

1 sjalotje of kleine ui fijngesneden

Bereiden

Schil de aardappelen, was ze en rasp met een grove rasp in sliertjes boven een kom. Schep de knoflook en peterselie samen met 1 flinke theelepel zout en versgemalen peper goed door de aardappelsliertjes.

Laat een laag olie in een grote koekenpan flink heet worden. Schep iets van elkaar bergjes aardappel (ongeveer de helft van de kom) in de pan. Duw ze iets plat met een spatel. Bak ze ca. 3 minuten per kant op niet al te hoog vuur tot ze goudbruin en knapperig zijn, maar van binnen nog een tikje smeuïg.

Laat uitlekken op keukenpapier terwijl je de rest bakt.