pittige zuurkoolschotel

© foto Louisa

Benodigheden (4 pers)

500 gr gehakt
2 uien
1 pak zuurkool (500gr)
1 kilo aardappelen
melk/boter
2 teentjes knoflook
sambal (naar smaak)
mosterd (naar smaak)

Schil en kook de aardappelen en maak er een puree van door toevoeging van wat melk en boter
Kook de zuurkool 10 minuten en laat deze dan uitlekken in een vergiet.
Verhit in een koekepan wat boter en bak hierin het gehakt rul samen met de gesnipperde ui, uitgeperste teentjes knoflook en de sambal.De hoeveelheden kan men naar eigen smaak aanpassen.
Doe dan in een ovenschaal eerst de zuurkool en dan het gehakt. Smeer over het gehakt een flinke laag mosterd. Dek het geheel af met de aardappelpuree.Verdeel wat klontjes boter erover en bestrooi dit met paneermeel of gemalen kaas (naar smaak)
Zet de schaal ongeveer 45 minuten op180 graden.

 

Ik maak altijd 2 schaaltjes, ik hou van heel pittig en voor mijn man wat minder pittig

Reacties

jan
11 jaar geleden

dit ga ik deze week proberen.
groetjes en bedankt

Reactie plaatsen