boemboe bali ikan

 ©foto Louisa

Dit is een heerlijk pittig visgerecht uit de indische keuken. Ik heb dit recept jaren geleden eens gekregen van iemand. Ik heb meestal wel koolvisfilet in de vriezer liggen en dan is dit recept zoklaar en niet duur en nog eens erg lekkerrrrrrrrrrr

 

Benodigheden (4pers)

400gr koolvisfilet(vriezer) of verse kabeljauwfilet

peper/zout

2 eetl citroensap

2 grote uien

1 à 2 theel sambal (naar smaak)

0,5 theel laos

0,5 theel djahe

1 eetl ketjap

6 eetl tomatenketchup

1 eetl bruine basterdsuiker

bloem

1 dl water

maisolie of andere olie

 

Snij de visfilet in blokjes. Dit is heel makkelijk met vis uit de vriezer. Je kunt die heel makkelijk in gelijke blokjes snijden als het nog niet helemaal ontdooid is.

Leg de blokjes vis op keukenpapier en laat verder ontdooien. Pel en snij ondertussen de uien fijn.

Bestrooi de visblokjes met peper en zout en besprenkel met wat citroensap.

Wentel de visblokjes door de bloem. Ik gebruik altijd een plastic zakje met daarin een paar eetlepels bloem. Hier doe ik de visblokjes in en schud zolang totdat alle blokjes met een bloemlaagje zijn voorzien.

Verhit olie in de wok en bak hierin de blokjes vis mooi bruin. Haal de blokjes vis uit de wok en houd ze apart. Fruit de uien glazig in het achtergebleven bakvet van de vis. Draai de warmtebron laag en voeg sambal, laos en djahe toe. Roer goed door. Voeg dan de tomatenketchup, ketjap,suiker, citroensap en water toe. Roer totdat de saus kookt en voeg dan de apart gehouden visblokjes toe. Draai de hittebron laag en laat sudderen tot de vis warm en goed gaar is.

Serveren met rijst. Ik had er deze keer meergranenrijst bij geserveerd.

Ook heerlijk met verse atjar