foe yong hai saus

 

Ingrediënten saus 500ml:

1 sjalotje of klein uitje

1 teentje knoflook

3 tomaten uit blik

50 ml azijn

200 ml tomatenketchup

200 ml water

Peper

5 eetl Suiker (naar smaak)

Maizena

Zonnebloemolie

 

Snij sjalotje heel fijn en pers de knoflook fijn met knolookpers of rasp deze fijn.

Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een pan en smoor hierin de ui en knoflook een paar minuten. De ui moet zacht worden en niet kleuren.

Pureer de gepelde tomaten met een staafmixer en voeg dit aan de ui toe.Laat goed warm worden en voeg dan de azijn,ketchup en water toe. Laat dit een minuut of 4 zachtjes koken.

Zeef de saus.Verwarm de saus en voeg suiker en peper naar smaak toe. Als laatste bind je de saus met wat maïzena

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb