foe yong hai saus
Ingrediënten saus 500ml:
1 sjalotje of klein uitje
1 teentje knoflook
3 tomaten uit blik
50 ml azijn
200 ml tomatenketchup
200 ml water
Peper
5 eetl Suiker (naar smaak)
Maizena
Zonnebloemolie
Snij sjalotje heel fijn en pers de knoflook fijn met knolookpers of rasp deze fijn.
Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een pan en smoor hierin de ui en knoflook een paar minuten. De ui moet zacht worden en niet kleuren.
Pureer de gepelde tomaten met een staafmixer en voeg dit aan de ui toe.Laat goed warm worden en voeg dan de azijn,ketchup en water toe. Laat dit een minuut of 4 zachtjes koken.
Zeef de saus.Verwarm de saus en voeg suiker en peper naar smaak toe. Als laatste bind je de saus met wat maïzena
Maak jouw eigen website met JouwWeb