pikante tonijnsalade

 ©foto Louisa

Dit recept heb ik al tig jaren en waar ik het ooit vandaan gehaald heb weet ik niet meer. Ik heb het recept ook niet nodig om deze salade te maken, zo dikwijls heb ik het al gemaakt en ik gebruik ook altijd meer sambal als in het recept hieronder Lachen . Soms doe ik er nog wat fijngesneden bieslook doorheen.

1 blikje tonijn (oliebasis)

1 eetl. ketjap (zoet)

1 theel. sambal ( naar smaak meer of minder)

4 eetl mayonaise

1 eetl. tomatenketchup

1 ui fijngesneden

 

Laat de tonijn uitlekken. Doe dan deze in een schaal en prak deze met een vork fijn. Meng dan de fijngesneden ui, ketjap, sambal, mayonaise en tomatenketchup er doorheen.

Je kunt het serveren met stokbrood of toost maar het lekkers is de salade geserveerd op komkommerplakken.

Overheerlijk en dit doet het goed bij elk feestje. Simpel en goedkoop