maaltijdsalade met krulsla, gebakken paddestoelen en serranoham

Dit recept heb ik gelezen in het magazine 'proef' van de keurslager. Ik heb het alleen wel aangepast en heb krulsla gebruikt ipv rauwe spinazie. maar je zou elke sla die je zelf het lekkerste vind hiervoor kunen gebruiken. Het is natuurlijk lekkerder om zelf die honingmosterd dressing te maken maar ik heb de mosterd-dille van hela gebruikt en die is ook best lekker en makkelijk.

Salade van krulsla met gebakken paddenstoelen en serranoham

Benodigheden 2 pers:

150 gr krulslamelange

250 gr gemengde paddenstoelen

1 fijngesneden uitje

1 teentje knoflook

75 gr serranoham

2 eieren

bosuitjes

honingmosterd dressing

 

Snij de paddenstoelen in stukken. Kook de eieren halfzacht.

Verdeel de sla over de borden en meng deze met wat honingmosterd dressing

Uitje en knoflook fruiten in wat olie, voeg hierbij de fijngesneden paddenstoelen en bak deze 5 minuten mee.

Verdeel dit mengsel over de sla. Leg er de plakjes serranoham bovenop. Pel de eieren,snij doormidden en leg deze in midden. Bestrooi met in ringetjes gesneden bosui.

 Serveer met stokbrood en kruidenboter

Een heerlijke salade en zoklaar!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Smithe668
7 jaar geleden

Good writeup, I am normal visitor of ones blog, maintain up the excellent operate, and It's going to be a regular visitor for a lengthy time. kkkdfkffffeedkkd