foe yong hai

 © foto Louisa

 

Dit recept ben ik tegengekomen op internet. Je kan met de groente spelen en aanpassen naar smaak. Ik heb hier een vegetarische versie maar je kan er ook voor kiezen om kip,vlees of vis mee te bakken.

Ingrediënten omelet: (4pers)

 6 eieren

1 ui

1 teentje knoflook

50 gr champignons

50 gr tauge

50 gr winterpeen

½ prei

1 eetl ketjap

Peper/zout

Zonnebloemolie

500 ml foe yong hai saus

 

Snijd de ui en knoflook heel fijn, de champignons in plakjes, de wortel in dunne reepjes en de prei in ringetjes.

Klop de eieren los in een kom en voeg ketjap en peper/zout naar smaak toe. Voeg alle fijngesneden groente toe en meng goed door elkaar.

Verhit zonnebloemolie in een grote koekenpan en giet hierin het mengsel.

Op een niet te hoog vuur bak je nu de omelet tot hij aan de onderkant mooi goudbruin is. Draai hem vervolgens om (ik gebruik altijd een deksel hiervoor) en bak de andere kant ook tot hij mooi stevig en goudbruin is.

Serveer met de saus en rijst.

tip: voor de liefhebber kun je er plakjes ham bij serveren