monchou-hapje met een vleugje chilisaus

 

Na het zien van het bakfilmpje wilde ik het natuurlijk zelf gaan maken. Het is prima gelukt, makkelijk en een heerlijk hapje!

http://www.koopmans.com/recepten/bakfilms/bladerdeeghapjes/

Benodigheden:

Roomboterbladerdeeg

Plakjes ham

Chilisaus

MonChou

 

Verwarm de heteluchtoven voor op 220 graden

Bekleed bakplaat met bakpapier

Snij de monchou in smalle reepjes

Haal het bladerdeeg uit de verpakkking en laat de plakjes ontdooien

Smeer bladerdeegplakje in met chilisaus

Leg een plakje ham (grootte van het bladerdeeg) hierop.

Leg  reepjes monchou onderaan

Rol het bladerdeegplakje op van beneden naar boven

Snij het in 5 à 6 stukjes

Leg de monchourolletjes met de snijkant naar boven op de bakplaat en vouw hierbij het deegpuntje naar onderen

Bak ze goudbruin (ongeveer 15  minuten)

 Tip: Men kan ze ruim van tevoren maken. Verpak de bladerdeegrolletjes in plastic folie en leg ze in de koelkast. Als je ze wilt gebruiken  alleen nog maar in plakjes  snijden en afbakken in de oven.