mini tarte-tatin

 ©foto Louisa

 

Eenpersoons omgekeerd taartje met appel

 

Benodigdheden voor 4 stuks
4 kleine vormpjes
4 bladerdeegplakjes
40 gr suiker
2 appels

Steek met een vormpje eerst 4 rondjes uit de plakjes  bladerdeeg.Prik het deeg in met een vork. Vet de vormpjes in en verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
Smelt langzaam in een pannetje de suiker. Tot de suiker gekarameliseerd is.
Schil ondertussen de appels, verwijder de kroos met een appelboor en snij plakjes van de appels
Vul de vormpjes met de karamel zodat de bodem bedekt is. Verdeel hierover de plakjes appel. Leg het bladerdeeg over de appels(instoppen)
Ongeveer 25 minuten in oven van 180 graden.
Laat de taartjes eerst nog wat afkoelen en dan voorzichtig omkeren op een bordje.

Serveren met toefje slagroom en/of bolletje ijs