kersenkruimeltaart

 

 

Dit recept zag ik op http://www.kokenmetkarin.nl/gebak/kersentaart.html 

Ik dacht dit recept ga ik eens proberen. Het is een heerlijke taart die snel en makkelijk te maken is. Met een pot kersen en wat andere ingrediënten die je meestal wel in huis hebt is dit zo gepiept.

 

Ingrediënten

1 grote pot kersen op siroop zonder pit( of 2 kleine potten à 350gr)

200 gr zelfrijzend bakmeel

125 gr suiker

100 gr koude boter

2 eidooiers

Snufje zout

2 el maïzena

1 el paneermeel

 

Verwarm de oven voor op 180 graden

Vet een springvorm in (doorsnede 22/24cm) met boter en bepoeder met bloem

Snij de boter in kleine blokjes en doe ze met bloem, suiker, snufje zout en eidooiers in een kom.

Klop tot een egaal kruimelig deeg. Leg een kwart apart en maak van de rest een platte schijf, bedek met folie en leg die een kwartier in de koelkast.

Giet de inhoud van de pot kersen in een pan. Breng aan de kook. Maak ondertussen de maïzena aan met een beetje water tot een papje. Voeg dit toe aan het kersenmengsel en roer goed door Laat het zachtjes enkele minuten doorkoken tot het goed gebonden is. Laat het mengsel afkoelen.

Haal de plak deeg uit de koelkast en snij in plakken en leg deze verspreid over de bodem van de springvorm. Duw met je vingers tot je een niet te dikke egale deegbodem hebt plus een opstaande rand. Strooi wat paneermeel( men zou ook custardpoeder kunnen gebruiken) over de bodem en verdeel het afgekoelde kersenmengsel hierover. Strooi het achtergehouden kruimeldeeg hierover en bak de taart in 30/35 minuten goudbruin in het midden van de oven.

 

Tip: bestrooi met poedersuiker of serveer het met een lekkere dot slagroom.