kippenragout met zilveruitjes

  foto Louisa

 

 

Ingrediënten 4 personen:

 1 a 2 biologische kipfilet (400gr)

2 kippenbouillonblokjes

1 liter water

1 ui, 1/3 wortel

1 bakje champignons (250g)

1/2 potje zilveruitjes

50 gr bloem

50 gr boter

50 ml melk

scheutje slagroom

peper/zout

 

Laat de kipfilet 30 minuten zachtjes koken in het water met kippenbouillonblokjes en stukjes ui en wortel.

Halveer de champignons. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de champignons 3 minuten op hoog vuur aan.

Spoel de zilveruitjes af onder de kraan en laat ze uitlekken

Haal de gare kip uit de bouillon en de kip in stukjes trekken

Zeef  de bouillon.

Smelt boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer de bloem goed door de boter en laat de roux een paar minuten garen( niet bruin laten kleuren). Bouillon voorzichtig bij de roux schenken en goed roeren .Er mogen geen klontjes ontstaan. Zoveel bouillon toevoegen tot een dik papje ontstaat. Nu de melk en de room er al roerend bijschenken. Als de ragout te dik lijkt nog wat bouillon toevoegen Voeg de stukjes kip, champignons en zilveruitjes toe aan de saus en warm goed door. Maak af met peper en zout naar smaak.

 

Serveer in een zelfgemaakt pasteibakje en bestrooi bijv. met peterselie of in ringetjes gesneden bosui.

 of serveer in bruine bolletjes: snij de kapjes van de bruine bollen en hol de bollen uit. Doe de bruine bolletjes en de hoedjes 8 minuutjes in de oven op 180 graden.

Ook lekker met rijst of frites