spekreepjes in ketjapsaus

 ©foto Louisa

Een makkelijk gerecht wat je kan eten bij rijst, pasta, brood of aardappelen. Wat je zelf het lekkerste vind

 

Ingrediënten 4 pers:

500 gr speklapjes zonder zwoerd

1 ui gesnipperd

1 kleine prei in ringen gesneden

2 teentjes knoflook fijngesneden

4 eetl ketjap manis (naar smaak)

4 tomaten ontveld en in stukken

2 eetl zonnebloemolie

 

Snij de speklapjes in reepjes.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes op hoog vuur, omscheppend bruin.

Neem het vlees uit de pan met een schuimspaan. Fruit in het spekvet de ui samen met de knoflook. Doe de preiringen en stukjes tomaat erbij en schep goed door en bak een paar minuten mee. Doe de spekreepjes met de ketjap in de pan en laat het geheel smoren tot het vlees gaar is.

 

Serveer bijv met zelfgemaakte atjar of zoetzure komkommer

 

Tip: men kan ook gemarineerde speklappen gebruiken