courgettes inmaken

 ©Louisa

Ik had courgettes gekregen en wist niet wat ik ermee aan moest. Dit is het resultaat van 2 kilo courgettes.Het resultaat mag er zijn want het is heerlijke zoetzure courgette,lekker als bijgerecht. Je kan de potten wel een half jaar bewaren en het is ook leuk om kado tegeven. Hoe langer ze staan hoe beter de smaak intrekt en hoe lekkerder.

Ingrediënten: 
Courgette (verschillende kleuren zoals groen en geel)
Uien
Zout
Inmaakazijn ( kan ook met gewone azijn)
Suiker
Inmaakkruiden(silvo), kurkuma

potten met deksel



Snijd de courgette in blokjes en snijd de ui in dunne ringen.
Neem per pond courgette 1 ui.
Meng ze door elkaar en bestrooi ze rijkelijk met zout. Laat dit een paar uur staan en spoel ze dan af en laat het uitlekken.
Breng per kilo courgette 0,5 lt. azijn aan de kook samen met 4 eetlepels inmaakkruiden en 2 theelepels kurkuma, paar minuten koken.
De pan van het vuur nemen en de courgettes erbij doen met de suiker(350gr suiker per kilo courgette)
Paar uur laten staan en af en toe doorscheppen.
Nu weer op het vuur en laat het 25 minuten zachtjes pruttelen.
Schep ze uit de azijn en doe ze in schoongemaakte potten, breng de azijn weer aan de kook en giet het eroverheen.

 Draai de potten dicht en zet ze op de kop. laat ze afkoelen, daarna rechtop bewaren in een koele en donkere ruimte

 

dit recept heb ik van Sientje via de site van 2x2. Ik heb er alleen nog kurkuma aan toegevoegd.




Maak jouw eigen website met JouwWeb