citroenmousse

Met een paar simpele ingredienten die je meestal wel in huis hebt tover je een lekker toetje op tafel

Ingrediënten (2pers)

Geraspte schil van 1 citroen

30 ml citroensap

2 eieren

50 gr witte basterd suiker

60 gr. ongezouten roomboter

 

Boen de citroen schoon en rasp de schil van de citroen. Het wit niet meenemen want dat is wat bitter.

Splits de eieren in eidooiers en eiwit. De eidooiers doe je in een pannetje. Voeg hierbij de geraspte schil, citroensap en de suiker. Verwarm deze au-bain-marie.  Dus boven een pan met warm water dat net niet aan de kook is. Regelmatig doorroeren. Na ongeveer 10 minuten wordt de saus dikker. Het is op goede dikte als de saus aan de bolle kant van de lepel blijft hangen. Roer er dan de stukjes boter door en roer goed door tot die is opgelost. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen bijv in een pan met koud water.

Klop dan de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Anders schuimen de eiwitten niet goed. Vetvrij maken kan door een citroen langs de binnenkant te wrijven en met een schone doek drogen.

Je moet de kom op zijn kop kunnen houden en dan mag het er niet uitlopen

Spatel dan met een ijzeren lepel de helft van het eiwit door het afgekoelde citroenmengsel.

Daarna de rest van het eiwit erdoor scheppen.

Verdeel over 2 glazen of schaaltjes en laat een uur in de koelkast opstijven.

Serveer met een toefje slagroom en een blaadje munt of basilicum