varkensstoofpotje met appel en ui

Dit recept heb ik uit het magazine "boodschappen". Het is een verassend lekker recept.

 

Benodigheden (4pers.)

400 gr hamlappen (of schouderkarbonade)

50 gr boter

2 eetl. zonnebloemolie of arachideolie

2 uien

2 appels

1 eetl mosterd

1 theel. provençaalse kruiden (of tijm)

1,5 dl appelsap

1 dl vleesbouillon

1 eetl bloem

Peper/zout

 

Snij de hamlappen in reepjes of blokjes. Bestrooi met peper en zout. Snij de uien in ringen.

Verhit boter en olie in pan en bak de reepjes vlees goudbruin. Voeg de uienringen en de Provençaalse kruiden toe en bak enkele minuten mee. Voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg appelsap, bouillon en mosterd toe en breng aan de kook. Laat zachtjes stoven met het deksel op de pan tot vlees gaar is. Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snij in partjes. Voeg de appelpartjes bij het vlees en laat nog 5/10 minuten meestoven. Voeg eventueel nog extra appelsap of bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout.

Lekker met gekookte aardappelen en rode kool