ribbetjes uit de oven

benodigheden:

dikke ribbetjes (2 bevleesde ribbetjes p.p)

kippenbouillonblokjes

2 grote uien

4 teentjes knoflook

basissausje:

1 eetl tomatenketchup

1 eetl. sweet chilisaus

1 eetl honing

1 eetl ketjap

 

We gaan eerst de ribbetjes koken in bouillon, dan insmeren met een marinade en daarna afbakken in de oven

Zet een pan water op met de bouillonblokjes.2 bouillonblokjes per liter water. (Zorg dat de ribbetjes goed in de pan passen en ruim onder de bouillon komen te staan)

Maak ondertussen 2 uien schoon en snij deze in halve ringen. Maak ook de knoflook schoon en snij deze in plakjes. Doe de ui en de knoflook bij de bouillon.

Zodra de bouillon kookt zet je deze op laag vuur en laat dit 20 minuten met deksel op de pan zachtjes pruttelen. 

Voeg dan de ribbetjes toe en laat deze garen in de bouillon. Een uur of nog wat langer totdat het vlees bijna van het bot valt. Haal de ribbetjes uit de pan.

De bouillon zeven. Ik vries die meestal in en heb zo altijd een heerlijke bouillon voor soep of saus te maken.

Maak een sausje van ketchup,chilisaus,honing en ketjap en smeer hier de ribbetjes mee in. Leg ze op een  rooster

Bak de ribbetjes af in een voorverwarmde oven (hetelucht 160 graden)ongeveer 3 minuten aan elke kant Wil je extra knapperige ribs, laat ze dan een paar minuten langer liggen.