atjar

 

Dit recept heb ik ooit gekregen van iemand op mijn werk en maak ik regelmatig.

Als je deze zelfgemaakte atjar hebt geproefd koop je nooit meer een potje. En het is makkelijk en zoklaar en zonder kunstmatige toevoegingen!

 

Ingrediënten: 

1/2 witte kool in dunne reepjes gesneden

1/3 winterwortel geraspt of julienne gesneden

1 flinke ui in ringen gesneden

3 dl water

3 dl natuurazijn

6 afgestreken eetlepels suiker

2 theelepels koenjit

peper en zout

               

In een pan water, azijn, suiker, peper, zout, koenjit  door elkaar roeren en 5 minuten  verwarmen. Goed doorroeren tot de suiker is opgelost. De gesneden kool ,wortel en ui erdoor scheppen en ongeveer 5 minuten koken.
Ondertussen de potten goed schoonmaken. Doe de kokend hete atjar in de potten sluit af en laat ondersteboven afkoelen.

 

Ik gebruik ipv witte kool ook weleens spitskool.

Met deze hoeveelheden heb je 2 potten atjar