cheeseball

Heel leuk om te serveren als je een feestje hebt.

Het recept is altijd een beetje anders. Ligt eraan wat je lekker vind om er doorheen te doen.

Benodigheden:

2 bakjes roomkaas (Philadelphia bijv)

1 ui klein fijngesneden

1 eetl worcestersaus

1 eetl tabasco

geraspte zachte kaas jonge of mozzarella

cheddar kaas geraspt

oude kaas geraspt

pecannoten

zakje italiaanse kruiden (salademix)

fijngesneden bosui en peterselie

zongedroogde tomaatjes

 

Laat de roomkaas op kamertemperatuur komen.

Meng deze kaas met de ui, worcestersaus en tabasco.

Doe er dan de jonge kaas(ik had mozzarella gebruikt 1 bol),cheddar en oude kaas doorheen.

De hoeveelheden een beetje bekijken. Je moet er een balvorm van kunnen maken. Als dat niet lukt kan bijv. wat meer oude kaas of cheddar erbij. Het moet niet droog zijn maar een beetje samenhangen . Proef en ben creatief, misschien meer of minder smaakmakers: misschien knoflook erbij of wat eetlepels port. Of misschien blauwe kaas erbij.

De kunst is 2 dingen: alles wat je erin doet moet je lekker vinden, probeer verschillende kaassoorten. Tweede is dat alles bij elkaar gemengd redelijk goed moet smaken dus proef, maar geduld want na een paar dagen zijn de smaken beter ingetrokken en is het nog lekkerder.

TIP: maak daarom altijd een grote bal en een kleintje om te proeven.

Doe het kaasmengsel op een groot stuk huishoudfolie en rol het in een balvorm. Maak ook  een proefballetje

Leg dit een uur in de koelkast en rol en daarna door de fijngehakte peacannoten.

Laat het proefballetje 5 uur in de koelkast en proef dan. De grote een paar dagen van tevoren maken zodat de smaken goed in kunnen trekken.

Serveer met verschillende toastjes en/of stokbrood

Klik op deze video en dan zie je het basisrecept

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb