blauwe bessencake

Ik zag deze cake voorbijvliegen op 24-kitchen en ben meteen aan de slag gegaan. Ik had alleen geen vanillestokje in huis dus  vanillesuiker gebruikt. En ipv citroenglazuur heb ik de cake bestrooid met poedersuiker.  Super gelukt vond ik zelf en superrrrrrrrrrrrrrrr lekkker!

http://www.24kitchen.nl/recepten/blauwe-bessencake

Ingrediënten:

1 zakje vanillesuiker
115 g boter

150 g suiker

2  eieren

195 g bloem

1 tl bakpoeder

1 mespuntje zout

150 g blauwe bessen

120 ml melk


Verwarm de oven voor op 140 ºC. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier.  Roer de boter met de suiker en de vanillesuiker luchtig.. Voeg één voor één de eieren toe. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout. Voeg een eetlepel van het bloemmengsel toe aan de blauwe bessen; dit gaat het zakken van de blauwe bessen in de cake tegen.. Meng het resterende bloemmengsel met het botermengsel en voeg de melk toe. Roer tot een glad beslag. Spatel de blauwe bessen erdoor. Verdeel het beslag over het cakeblik. Bak de cake in circa 1 uur en 30 minuten goudbruin en gaar. 

Bestrooi met poedersuiker of maak een citroenglazuur zoals in het filmpje