spinaziesoep

Met dit makkelijke recept maak je met spinazie in een hand om draai een lekkere soep. Dit recept zag ik op 24kitchen en is van Rudolph van Veen.

 

Ingrediënten (4pers):

2 rode uien

 

3 teentjes knoflook

 

600gr verse spinazie

100 ml kookroom

1,2l water

2 groentebouillonblokjes

100gr gorgonzola

olijfolie om in te bakken

 

 

Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een diepe pan en fruit hierin de ui en knoflook twee minuten. Voeg de spinazie en het water toe en gaar met het deksel op de pan tot de spinazie geslonken is. Verbrokkel de bouillonblokjes en de gorgonzola boven de pan en voeg de kookroom toe. Breng aan de kook en laat 8 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer. Zeef de soep eventueel en breng op smaak met versgemalen peper.