rijstdessert

Dit recept heb ik uit het magazine boodschappen van de emte. Het staat in de kersteditie 2014. Een heerlijk en makkelijk dessert om te maken.Zeker aan te raden voor de feestdagen! Er staat dat het voor 6 personen is maar dan heb je veel te veel. En het is best wel machtig door die slagroom. Maar de volgende dag is het ook nog lekker!!

 

Ingrediënten (6pers)

200 gram rijstdessert

1 liter volle melk + klein scheutje extra

2 eieren

150 gram suiker

4 zakjes vanillesuiker

750 milliliter slagroom

1 blik ananasstukjes (500 gram), uitgelekt

chocolaatjes of lange vingers

Kook de dessertrijst met een snufje zout in 1 liter melk volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Klop de eieren los met de overige melk en roer ze op een lage stand in 1-2 minuten goed door de dessertrijst. Roer 100 gram suiker en 2 zakjes vanillesuiker erdoor en laat de rijst goed afkoelen.

Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker en vanillesuiker en spatel deze door de afgekoelde rijst.

Snijd de ananasstukjes eventueel iets kleiner en schep ze erdoor. Serveer het dessert in glaasjes of een grote schaal.

Garneer met chocolaatjes of lange vingers.

 

Ik heb hagelslag gebruikt als decoratie!