tomaten-paprika soep

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van elke groenten kun je wel soep maken. Maar dit is een lekkere combinatie en makkelijk te maken. Geen tomaten en paprika’s schillen maar alles gewoon in stukken in de pan ontdaan van zaadlijsten en het wordt een heerlijke soep.Ik zag dit recept voorbij komen op 24 kitchen en vind deze soep echt een aanrader. En heb je nog oud brood over dan rooster deze in de oven en serveer met verse knoflook of kruidenboter.

 

Benodigheden (4 personen)

1 kg tomaten

1 ui

1 teentje knoflook

2 rode paprika’s

70 gr tomatenpuree

2 kippenbouillonblokjes

Zonnebloemolie

Peper/zout

 

Snijd de tomaten in stukken en verwijder de zaadlijst

Snijd ook de paprika’s in grove stukken en verwijder ook de zaadlijst.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook.

 

Verwarm een soeppan met een scheut olie

Fruit hierin de fijngesneden ui samen met de knoflook.

Voeg dan de paprika en tomaatstukjes toe.

Voeg ook de tomatenpuree toe en laat ff meebakken (ontzuren)

Verkruimel de bouillonblokjes erboven en blus af met een liter water

Laat de soep ongeveer 20 tot 30 minuten zachtjes doorkoken op laag vuur.

Pureer de soep met een staafmixer glad

Breng de soep op smaak met peper en zout

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb