tomaten-paprika soep
Van elke groenten kun je wel soep maken. Maar dit is een lekkere combinatie en makkelijk te maken. Geen tomaten en paprika’s schillen maar alles gewoon in stukken in de pan ontdaan van zaadlijsten en het wordt een heerlijke soep.Ik zag dit recept voorbij komen op 24 kitchen en vind deze soep echt een aanrader. En heb je nog oud brood over dan rooster deze in de oven en serveer met verse knoflook of kruidenboter.
Benodigheden (4 personen)
1 kg tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
2 rode paprika’s
70 gr tomatenpuree
2 kippenbouillonblokjes
Zonnebloemolie
Peper/zout
Snijd de tomaten in stukken en verwijder de zaadlijst
Snijd ook de paprika’s in grove stukken en verwijder ook de zaadlijst.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook.
Verwarm een soeppan met een scheut olie
Fruit hierin de fijngesneden ui samen met de knoflook.
Voeg dan de paprika en tomaatstukjes toe.
Voeg ook de tomatenpuree toe en laat ff meebakken (ontzuren)
Verkruimel de bouillonblokjes erboven en blus af met een liter water
Laat de soep ongeveer 20 tot 30 minuten zachtjes doorkoken op laag vuur.
Pureer de soep met een staafmixer glad
Breng de soep op smaak met peper en zout
Maak jouw eigen website met JouwWeb