romige whisky champignonsaus

 

 

Voor de saus:

250 gram champignons( eventueel verschillende soorten)

2 eetlepels boter

1 ui gesnipperd

1 eetl bloem

150 ml runderfond of bouillon

1/4 kop kookroom

2 eetlepels whisky

2 theelepels dijonmosterd

1/2 theelepel geraspte citroenschil

Zout en peper

Bereidingswijze Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Smelt de boter op matig vuur en bak de gesnipperde ui tot deze glazig is. Voeg de champignons toe en bak deze op hoog vuur mee tot ze zacht zijn en het vocht is verdampt. Roer de bloem er doorheen en bak dit al roerend 1 minuut mee.

Voeg de bouillon en de room toe en breng dit al roerend aan de kook en laat de saus 5 minuten af en toe roerende sudderen tot het iets is ingekookt Voeg de whisky, mosterd en citroenschil erdoor en kook nog 2 minuten en voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.