pittige pompoensoep

 ©foto Louisa

In het herfstseizoen zie je ze overal liggen: de pompoen. Leuk als decoratie maar je kunt er ook heerlijke gerechten meemaken. Ik had het meeste werk met de pompoen om die in stukken te snijden Lachen

Ingrediënten (4pers):

1 pompoen (ongeveer 1,2kg)

2 uien

1  teentje knoflook

½ spaanse peper

1 eetl kerriepoeder

2 bouillonblokjes(groente of kip)

1 tot 1,5 liter water

boter of olijfolie

laurierblad

peper/zout

 

Maak de pompoen schoon en snijd het vruchtvlees in stukken

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snij ook  de peper fijn.

Verhit olie/boter in een pan. Bak hierin de ui glazig. Voeg dan de kerrie en knoflook toe en laat even fruiten. Dan de fijngesneden peper en pompoenblokjes even meebakken. Schenk het water erbij en voeg de bouillonblokjes en laurierblad toe. Breng het aan de kook en laat het geheel 30min. zachtjes koken.

Pureer de soep met een staafmixer(verwijder wel eerst het laurieblad)

Breng op smaak met peper en zout.

Garneer met bijvoorbeeld fijngesneden bieslook

 

Serveer met stokbrood en kruidenboter

Maak jouw eigen website met JouwWeb