Sambal Goreng Telor (eieren in pittige saus)

Als je Indisch wilt eten, een dagje geen vlees wil en geen uren in de keuken wil staan is dit gerecht met eieren ideaal. Eieren heeft iedereen meestal in huis en als je rijst en sperzieboontjes bij dit gerecht serveert dan heb je een lekker bordje eten. Sambal Goreng Telor is binnen een half uurtje klaar. Voor Indische gerechten geld meestal, hoe langer de smaken intrekken hoe lekkerder het wordt.

Je spreekt dit gerecht uit als Sambal Goreng Teloh dus zonder R!

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • sambal oelek (minimaal een eetlepel of meer als je van pittig houdt)
  • 1 grote tomaat, ontveld en in kleine blokjes
  • half kopje water
  • 4 – 6 hardgekookte eieren
  • suiker, zout, tomatenketchup

 

Kook de eieren goed hard. Laat schrikken onder koud water en pel ze.
Fruit de knoflook en ui met wat olie en sambal ongeveer 3 minuten in een middelgrote pan.
Voeg sambal toe naar smaak. Ongeveer 2 eetlepels sambal oelek is pittig. Voeg daarna de tomaat en het halve kopje water toe. Roer alles goed om en breng op smaak met wat zout , (bruine) suiker en tomatenketchup

Snijd de eieren doormidden en leg ze voorzichtig in het tomatenmengsel. Bedek ze ook met het mengsel door er voorzichtig wat bovenop te scheppen. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het geheel nu ten minste 15 minuten pruttelen.

Serveer je Sambal Goreng Telor met nasi goreng of witte pandan rijst en atjar. Ook lekker met saté, kippenboutjes of sajoer boontjes.

Selamat makan / Eet smakelijk!

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb