carré confituur

Onweerstaanbaar lekker en zeer simpel gebakje met bladerdeeg en confituur naar keuze

 

Benodigheden:

4 plakjes bladerdeeg

extra bladerdeeg voor de rand en garnituur( 2 plakjes)

1 pot abrikozenconfituur

1 ei

 

 

Start met het voorverwarmen van uw oven: 180 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien.

Leg bakpapier op een bakplaat. Leg 2 plakjes bladerdeeg langs elkaar ( 1 cm overlap) en druk de naad goed aan. Leg hieronder de andere 2 plakjes bladerdeeg zodat er een vierkant ontstaat.

Prik gaatjes in het deeg met een vork. Snij reepjes van de andere plakjes bladerdeeg. Baken de zijkant af met reepjes bladerdeeg. (bouw een muurtje zodat de confituur er niet uit kan lopen  tijdens het bakken!) En smeer vervolgens je favoriete confituur op het deeg. De repen die je gesneden hebt leg je gekruist op de confituur. Smeer de repen in met eigeel.

De bakplaat kan nu de warme oven in en na 20/30 minuten is uw carré confituur klaar.

Laat afkoelen en snij in vierkantjes

TIP: smeer na het bakken de randen en repen in met abrikozenconfituur(vermengen met wat water)Zo krijg je een glanzend laagje.