roze yoghurtmousse
foto Louisa
Dit is een leuk en zomers receptje. Lekker en weer heel makkelijk te maken.
Benodigheden 4personen:
3 blaadjes gelatine
2 eetlepels limoensap
200 gr. rijpe aardbeien
250 gr volle yoghurt
2 eiwitten
2 eetl. poedersuiker
Laat de gelatine weken in koud water.Verwarm het limoensap met twee eetlepels water.
Knijp de gelatine goed uit en laat dit al roerend oplossen in het warme limoenwater. Dit mengsel niet laten koken. Neem het van de warmtebron en laat al roerend een beetje afkoelen. Pureer de aardbeien met een staafmixer. Houd 4 mooie vruchten apart voor te garneren. Klop dan de gepureerde aardbeien en het afgekoelde gelatinemengsel door de yoghurt met een garde. Sla dan de eiwitten met een mixer eerst lobbig en voeg dan de poedersuiker toe. Klop dan door tot stijve pieken. Schep de eiwitten in gedeeltes door het yoghurtmengsel tot alles goed verdeeld en luchtig is. Verdeel het over 4 schaaltjes en laat deze afgedekt in de koelkast opstijven. Serveer met een toefje slagroom en een aardbei erop.
Maak jouw eigen website met JouwWeb