indische tomatensoep

    foto Louisa

 

Deze soep is bij ons favoriet. Vooral op feestjes. Dan maak ik altijd een grote pan. Ik zet dan altijd schaaltjes op tafel met tauge, fijngesneden bosuitjes, gebakken uitjes en gekookte eieren.
Kan iedereen naar eigen smaak zijn soeppie vullen. Succes gegarandeeerd!!

Het recept het ik ooit eens gekregen van Pieta, een goede vriendin van mij. Ik heb het in de loop der tijden wel iets aangepast.

 

Ingrediënten 4personen

1 blikje tomatenpuree (150gr)

3 eetl tomatenketchup

3 eetl suiker

2 eetl ketjap zoet

1/2 theel djahe 

1/2 theel peper

250 gr kipfilet ( of andere kipdelen)

2 kippenbouillontabletten

1 liter water

2 ons soepgroenten (fijn)

1 ui

sambal naar smaak. Ik laat dit meestal achterwege en zet sambal op tafel zodat iedereen het zo pittig kan maken als hij of zij wil

Bereiden

Laat de kipdelen met het water aan de kook komen.Voeg hierbij de kippenbouillontabletten en de fijngesneden ui. Laat de kipdelen gaar koken. Haal deze dan uit de pan en snijd ze fijn

Voeg dan de overige ingrediënten toe en als laatste de soepgroenten..Laat dit nog even gaar worden. Voeg dan de stukjes kip erbij.

Men kan de soep eventueel binden met maïzena of allesbinder.

 

.