zigeunersaus

Heerlijke home-made saus zonder pakjes en zakjes. En makkelijk te maken!

De saus kan je ook vantevoren al maken en dan later weer opwarmen.

 

Ingrediënten:

1 paprika rood

1 ui

150gr champignons

1 teentje knoflook

2 dl kippenbouillon

4 eetl tomatenketchup

1 tl sambal

1 eetl azijn

3-4 augurken

1 blikje tomatenpuree (70gr)

1 eetl witte basterdsuiker

 

Pel en snipper de ui. Snij het knoflookteentje fijn. Snij de paprika in kleine blokjes en de champignons in schijfjes. Verhit boter of olie in een pan en fruit hierin de uien samen met de knoflook. Voeg de paprikablokjes en champignon schijfjes toe en laat deze een 5 minuten meebakken. Doe de tomatenpuree erbij en laat ff meebakken. Voeg dan de kippenbouillon, tomatenketchup, sambal, azijn en suiker toe. Laat dit een 5/10 minuten pruttelen. Snij ondertussen de augurken in blokjes en voeg ze bij de saus. Laat even goed doorwarmen. Proef en voeg eventueel nog suiker of sambal toe. Als de saus de dun is kun je deze binden met wat maizena

 

Tip: voeg ipv suiker ananasstukjes toe

 

 

 Ik heb deze saus geserveerd bij mijn zelf gepaneerde schnitzels

Maak jouw eigen website met JouwWeb