appelbollen

 © foto Louisa

Lekkere appelbollen zijn niet moeilijk te maken en alles wat je nodig hebt is bladerdeeg,appels, suiker, kaneel en losgeklopt ei.

Ik had vrij grote appels dus die heb ik maar door de helft gesneden

 

Ingredienten:

4 stevige kleine appels (bijv. elstar of jonagold)

5 plakjes diepvries bladerdeeg

boter

1 ei

4 eetl bruine basterdsuiker

kaneel (theelepel)

suiker om te bestrooien

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Schil ondertussen de appels en verwijder het klokhuis. Meng de bruine basterdsuiker met de kaneel

Snijd de appels eventueel door de helft als ze te groot zijn.Lachen

Rol het bladerdeeg iets uit op een met bloem bestoven aanrecht zodat het om de appel heen past. Leg een appel of halve appel in het midden van het bladerdeeg en vul het klokkenhuis met een mengsel van bruine basterdsuiker en kaneel. Smeer de bovenkant van het klokkenhuis in met een beetje boter.

Vouw de punten van het bladerdeeg naar elkaar toe en plak met wat water vast.Steek 4 rondjes uit een velletje bladerdeeg(bijv met een glas)en plak deze vast op de punten. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk met losgeklopt ei en bestrooi met kristalsuiker.

Bak ze in ongeveer 20/25 minuten goudbruin en gaar.

 

Het lekkers is om ze lauwwarm te serveren