snelle groentesoep met balletjes

 

Niets is zo lekker als een warm kopje zelfgemaakte soep. Met deze soep kun je volop variëren met de groenten. Kijk bijvoorbeeld wat je nog in de koelkast hebt liggen.

 

Ingredienten (4 pers)

1 ui

3 wortelen (of stuk winterpeen)

2/3 stengels bleekselderij

1 prei

1 liter kippenbouillon ( van bouillonblokjes of vers)

20 gr boter

150 gr gehakt hoh

 

Pel en snipper de ui. Spoel de groente schoon. Schil de wortelen en snij in blokjes. Schil de bolle kant van de bleekselderij met een dunschiller. Snij de bleekselderij in halve ringetjes .Snij de prei ook in halve ringetjes. Laat boter smelten in een soeppan en fruit hierin de gesnipperde ui. Voeg na enkele minuten de ringetjes prei toe en bak de ui en prei tot deze glazig zijn. Voeg een liter warm water toe en 2 bouillonblokjes. Als de blokjes zijn opgelost voeg je de rest van de groente toe. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens op een laag vuurtje 30 minuten zachtjes pruttelen.

Kruid ondertussen het gehakt met peper en zout en draai hier gehaktballetjes van .Ik gebruik meestal gehakt van de slager die al gekruid is. Voeg na 20 minuten de gehaktballetjes bij de soep en kook ze de laatste 10 minuten mee. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout en/of gebruik gesneden verse kruiden zoals peterselie en bieslook

 

Om er meer maaltijdsoep van te maken kun je stukjes aardappel meekoken.

Maak jouw eigen website met JouwWeb