mandarijnencrumble

 ©foto Louisa

Een crumble is altijd makkelijk te maken en meestal heb je de spullen die je ervoor nodig hebt ook in huis: bloem,boter en suiker. Gebruik je favoriete seizoensfruit en je hebt in een mum van tijd een overheerlijk dessert. Simpel, makkelijk en goedkoop!

Benodigheden 4pers: 

4 grote mandarijnen

2 peren

100gr bloem

60 gr boter

50gr suiker

snufje zout

kaneelpoeder

eenpersoons ovenschaaltjes

 

Snijd eerst de schil van de mandarijnen. Zorg dat je het wit er ook afsnijd want dat smaakt bitter. Snij ze dan in partjes.

 Schil de peer en snij deze in blokjes. Doe het fruit in een schaal en vermeng dit met suiker naar smaak. Vet de eenpersoons ovenschaaltjes in en verdeel het fruitmengsel hierover.

Maak de crumble door eerst de bloem met de kristalsuiker te vermengen. Doe hier ook wat zout en kaneel door. Vermeng dan de in stukje gesneden koude boter erdoor tot je kruimelachtige stukjes hebt. Verdeel dit over de ovenschaaltjes en zet ze ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

 

Serveer bijvoorbeeld met een dot slagroom of crème fraiche. Ook lekker natuurlijk met een bolletje ijs.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb