witlofsoep

 ©foto Louisa

Witlofsoep

Benodigheden:

1 pond witlof

1grote ui

1 knoflookteentje

1 laurierblaadje

1 l kippenbouillon( vers of van bouillonblokjes)

boter

kookroom

peper/zout

1 theelepeltje suiker

 

Snipper de ui en de knoflook. Snij de witlofstronken in de lengte doormidden en verwijder het harde deel van de kern.(Houd een paar witlofblaadjes apart voor de garnering)Snij de witloof in halve ringetjes. Smelt boter in een pan. Smoor hierin de ui en de knoflook.

Als deze goed aangestoofd is roer er dan de witlof door en strooi er wat suiker over. Roer goed door en laat meestoven. Blus af met de kippenbouillon,de gestoofde groenten moeten onder staan. Voeg een laurierblad toe en laat de soep een half uurtje doorsudderen.

Haal het laurierblaadje uit de soep en pureer de soep met een staafmixer. Voeg wat room (naar smaak) toe en mix opnieuw. Breng verder op smaak met peper en zout.

Serveer de soep met fijngesneden witlof.