eierkoeken

Eierkoeken (ongeveer 6 stuks)

Ik heb ze gemaakt volgens het recept van Rudolf. Ik wist niet dat het zo makkelijk was.Ze zijn dus niet geworden zoals de bakker ze bakt.In eierkoekbeslag hoort eigenlijk een chemisch goedje: ammoniumbicarbonaat. Maar dat spul heeft wel een nare eigenschap. Het ruikt naar ammoniak

Maar zonder dit goedje smaken ze uitstekend en zien er ook heel goed uit

  

Ingrediënten:

2 eieren

100 gr suiker

100 gr bloem

1 zakje vanillesuiker

snufje zout

Geraspte schil halve citroen

1 tl bakpoeder

 

Verwarm de oven voor op 180°C. Klop ondertussen de eieren met de suiker en de vanillesuiker luchtig met een mixer tot een stevig schuim ontstaat. Zeef de bloem en meng dit met het bakpoeder, het zout en de citroenrasp en spatel dit luchtig door het eimengsel.Zorg ervoor dat je niet te lang spatelt anders gaat alle lucht uit het beslag.

Verdeel met een eetlepel of sauslepel 6 hoopjes beslag over een met bakpapier beklede bakplaat.Het beslag loopt uit dus hou voldoende ruimte tussen de porties Bak de eierkoeken in circa 10 minuten gaar en bruin. Zijn ze nog te bleek laat ze dan nog even bakken maar niet te lang anders worden ze droog

 

Bron: http://www.24kitchen.nl/shows/rudolphsbakery/recepten/eierkoeken