wortel-paprikasoep met champignons

 ©foto Louisa

 

Koken met wat er toevallig in de koelkast ligt!!

Ik had nog wortelen,paprika en champignons liggen. Even gegoogeld en dit recept kwam eruit. Het resultaat was een heerlijk vers gevuld soepje

Benodigheden (4pers):

250 gr wortelen

1 paprika

1 ui

1 teentje knoflook

125 gr champignons

1 kleine prei

zout/cayennepeper

verse peterselie

0,75 liter kippenbouillon(of groentenbouillon)

 

Schrob de wortels schoon en snij in grove stukken. Verwijder van de paprika de zaadlijsten en snij in blokjes.

Snij de ui en de knoflook fijn.

Verwarm boter/olie in de pan en fruit hierin de ui samen met de knoflook. Doe hier de wortel en paprikastukjes bij en laat even meesmoren. Dan kan de bouillon erbij. Laat dit koken totdat de groenten gaar zijn. Ondertussen maak je de champignons schoon en snij deze in schijfjes. Was ondertussen ook de prei en snij in ringetjes. Pureer het mengsel dan met een staafmixer. Daarna zeven.

Voeg de champignonsstukjes en preiringetjes bij de soep en laat nog 5 minuten doorkoken.

Breng op smaak met zout en cayennepeper.

Bestrooi met fijngehakte peterselie

Enjoy!