gehakthachee

Gehakthachee

 

Al verschillende recepten voorbij zien komen op internet en moest het natuurlijk zelf eens gaan proberen.

Conclusie: razend snelle hachee, razend lekker en budgetvriendelijk. Regelmatig maak ik het voortaan. Lekker met gekookte aardappelen, puree of rijst.

 

 

3 uien

Boter

400gr rundergehakt

1 eetl tomatenpuree

300ml water

2 kruidnagels

1 blaadje laurier

1 runderbouillonblokje

 

Pel de uien en snij ze in halve ringen.

Verhit klontje boter in een pan en fruit de uien zodat ze zacht zijn en een beetje kleuren

Voeg het gehakt toe, schep af en toe om en bak het rul

Voeg hierbij de kruiden: kruidnagels en laurier (of/en zakje gehacheekruiden)

Voeg de tomatenpuree toe en laat dit een minuutje meebakken

Schenk water erbij tot het net onder staat en breng aan de kook.  Verkruimel een bouillonblokje erboven en roer goed door. Laat 10 tot 15 minuten pruttelen op middelhoog vuur.

Verwijder kruidnagels en laurier en breng eventueel op smaak met versgemalen peper en zout.

 

Tip: ik heb al een paar keer een zakje hacheekruiden extra erbij gedaan.