foe yong hai
© foto Louisa
Dit recept ben ik tegengekomen op internet. Je kan met de groente spelen en aanpassen naar smaak. Ik heb hier een vegetarische versie maar je kan er ook voor kiezen om kip,vlees of vis mee te bakken.
Ingrediënten omelet: (4pers)
6 eieren
1 ui
1 teentje knoflook
50 gr champignons
50 gr tauge
50 gr winterpeen
½ prei
1 eetl ketjap
Peper/zout
Zonnebloemolie
Snijd de ui en knoflook heel fijn, de champignons in plakjes, de wortel in dunne reepjes en de prei in ringetjes.
Klop de eieren los in een kom en voeg ketjap en peper/zout naar smaak toe. Voeg alle fijngesneden groente toe en meng goed door elkaar.
Verhit zonnebloemolie in een grote koekenpan en giet hierin het mengsel.
Op een niet te hoog vuur bak je nu de omelet tot hij aan de onderkant mooi goudbruin is. Draai hem vervolgens om (ik gebruik altijd een deksel hiervoor) en bak de andere kant ook tot hij mooi stevig en goudbruin is.
Serveer met de saus en rijst.
tip: voor de liefhebber kun je er plakjes ham bij serveren
Maak jouw eigen website met JouwWeb