gehaktpasteitje

 © foto Louisa

 

 

Dit recept heb ik ooit eens geprobeerd uit een van de bluebandkookboekjes die ik heb. Het is een keer iets anders dan de ouderwetse gehaktbal.

In het originele recept gebruiken ze rundergehakt maar ik vind half om half gehakt lekkerder en niet zo droog. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en het is vrij makkelijk te maken. Met de kruiden kun je natuurlijk volop naar eigen smaak variëren.

 

Benodigheden (4pers)

 

4 plakjes diepvriesbladerdeeg

200gr half-om-half gehakt

1 kleine ui of sjalotje

1 eidooier

cayennepeper, zout

paneermeel

 

Laat eerst de plakjes diepvriesbladerdeeg ontdooien.

Verwarm de oven voor op 200graden

Snij de ui heel fijn. Vermeng dit door het gehakt samen met de eidooier.Doe er ook wat paneermeel bij anders is het gehakt te nat. Breng op smaak met zout en cayennepeper.

Maakt er balletjes van en leg op ieder plakje bladerdeeg een balletje gehakt. Druk ze iets plat.

Sla dan de punten van de bladerdeeg naar binnen maar bedek niet het gehele gehakt. Druk  dan de buitenste punten iets naar binnen. Bestrijk met losgeklopt ei. Bak 15 a 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Je kan het zo eten als warm lunchbroodje. Maar dit is ook heerlijk als warme maaltijd. Serveer het dan met spercieboontjes of snijboontjes.