bonenstoof met vega-balletjes
©foto Louisa
Eens een dagje zonder vlees
Dit gerecht is heel snel klaar en super gezond
Benodigdheden 4 pers:
2 uien
vegetarische groente of gehaktballetjes van tivall
2 knoflookteentjes
potje bruine bonen( of kapucijners)
platte peterselie
bosui
ketjap
chilisaus
½ bouillonblokje
blikje tomatenblokjes
Snij de uien fijn. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan of wokpan en voeg de uien toe. Bak tot ze glazig en zacht worden. Pers de teentjes knoflook er in uit. Even flink bakken. Snij ondertussen de vegetarische balletjes in vieren en doe ze erbij.
Snij ook de bosui in ringen en voeg deze samen met de tomatenblokjes en de uitgelekte bonen in de wok. Verkruimel het bouillonblokje erover. Maak op smaak met 1 eetlepel chilisaus en ketjap. Laat een minuutjes pruttelen.
Serveer met rijst en bestrooi het gerecht met fijngesneden platte peterselie
Maak jouw eigen website met JouwWeb