pittige pompoensoep
©foto Louisa
In het herfstseizoen zie je ze overal liggen: de pompoen. Leuk als decoratie maar je kunt er ook heerlijke gerechten meemaken. Ik had het meeste werk met de pompoen om die in stukken te snijden
Ingrediënten (4pers):
1 pompoen (ongeveer 1,2kg)
2 uien
1 teentje knoflook
½ spaanse peper
1 eetl kerriepoeder
2 bouillonblokjes(groente of kip)
1 tot 1,5 liter water
boter of olijfolie
laurierblad
peper/zout
Maak de pompoen schoon en snijd het vruchtvlees in stukken
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snij ook de peper fijn.
Verhit olie/boter in een pan. Bak hierin de ui glazig. Voeg dan de kerrie en knoflook toe en laat even fruiten. Dan de fijngesneden peper en pompoenblokjes even meebakken. Schenk het water erbij en voeg de bouillonblokjes en laurierblad toe. Breng het aan de kook en laat het geheel 30min. zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer(verwijder wel eerst het laurieblad)
Breng op smaak met peper en zout.
Garneer met bijvoorbeeld fijngesneden bieslook
Serveer met stokbrood en kruidenboter
Maak jouw eigen website met JouwWeb