boeuf stroganoff

  ©foto Louisa

Dit recept heb ik uit het magazine van de Emte: boodschappen nummer 2 2014

http://www.boodschappen.nl/recepten/boeuf-stroganoff-aardappelkoekjes/

Ik heb alleen nog wat knoflook en tomatenketchup toegevoegd. Heerlijk met rösti (zie recept op mijn site) maar ook lekker met verse frietjes en groenten!

 

Benodigheden;

3 eetlepels olie of vloeibaar bakproduct

600 gram runderlappen in blokjes

1 theelepel paprikapoeder

2 uien in halve ringen

1 teentje knoflook fijngesneden

1 theelepel tomatenpuree

1 eetlepel bloem

500 gram runderbouillon of – fond

50 milliliter wodka of witte wijn

450 gram champignons in vieren

100 milliliter crème fraiche (of zure room)

1 eetlepel mosterd+ eetlepel tomatenketchup

Bereiden:

Verhit 2 eetlepels van de olie. Bestrooi het vlees met zout, versgemalen peper en paprikapoeder en bak dit in porties om en om bruin. Schep uit de pan en roer de aanbaksels los. Fruit de uien circa 5 minuten op een lage stand, fruit de fijngesneden knoflook ook even mee Voeg de tomatenpuree en bloem toe en roerbak een paar minuten. Giet de bouillon en wodka erbij en laat op een hoge stand even koken. Zet de warmtebron lager en voeg het vlees weer toe. Laat het vlees met het deksel op de pan circa 1,5 uur stoven.Verhit een eetlepel olie en bak hierin de champignons op een hoge stand bruin. Voeg ze toe aan het vlees en roer de crème fraiche,tomatenketchup en mosterd erdoor. Stoof nog circa 30 minuten op een lage stand zonder deksel op de pan.

Heerlijk met rösti, frietjes of rijst en een frisse salade!